הכנת קפה בשטח או תה? מאיזה צד של הפינג'אן אתם?

מאת נירית סגל

רוב הישראלים לא מוותרים על הקפה שלהם בבוקר וגם לא בטיול. אפילו ביום חם נעמיס את ערכת הקפה ונצא לדרך. בעיקר אם יש בקבוצה איזה גבר גבר שעשה מילואים וסוחב את ערכת הקפה הבלויה והמשומשת שלו לכל מקום.

תמיד בטיול מחכים לרגע הזה שמישהו יחליט על הפסקת קפה. ואז ברוב טקס מתיישבים, שולפים את ערכת הקפה ומתחילים לקשקש ולנשנש.

בכתבה הזאת ניתן טיפים להכנת קפה, נסקור את הדרכים השונות, ונטפל בסוגיה של תה או קפה.

אז מה נבשל בשטח קפה או תה?

ברור לי שרובכם קפצתם ואמרתם "ברור שקפה" אבל מה עושים אם בקבוצה שלכם יש מי שלא אוהב קפה ומעדיף תה? כמעט בכל קבוצה יש אחד כזה. אצלנו זאת אני בד"כ. ואז מתחילים להגיד בואו נעשה קפה, לא בואו קודם תה אחרת הגרגרים של הקפה יתקעו ויהיה לנו "קפתה" כמו בצבא. (אף אחד הרי לא אוהב קפתה, נכון?).

יש תפקידים מוגדרים מראש לגבי כל עניין הטקסיות של השתייה, נשתמש בלשון זכר לצורך הנוחות אבל זה תקף גם לנקבה.

יש את א. קפה – זה שסוחב את הערכה לבישול ואחראי על כל הלוגיסטיקה של הבישול, הבאת הקפה, הבאת המים אקסטרה לבישול או שהוא דואג לעשות האצלת תפקידים מראש. אחראי לסוג הקפה וכו'. אם זה טיול רגלי ארוך ומאמץ בד"כ כל אחד יסחוב כוס משל עצמו ואם זה טיול קליל סביר להניח שזה גם חלק מהתפקיד.

יש את א. נשנושים – זה שאחראי לשלוף עוגיות, קרקרים או אף הגדיל לעשות והביא מאפים מוכנים מעשה בית.

יש את א. לא הבאתי כוס שתייה – זה שתמיד לא חושב על העניין ולכן גם שוכח להביא כוס שתייה.

יש את א. תה – משתייך לאסכולת שותי התה ולא הקפה שדאג להביא עלים לתה.

אז איך לבשל קפה בשטח או תה ושיהיה טעים?

ערכת קפה תחילה

ישנן כמה שיטות לבישול קפה בשטח.

המסורתית בערב מסביב למדורה, יוצרים מעגל אבנים קטן ועושים מיני מדורת משנה. עשן של המדורה מעניק לקפה ארומה מיוחדת.

המשודרגת והמהירה לקפה איכותי לשעת הבוקר המוקדמת כשאנחנו מתעוררים – ערכת קפה Esbit, פשוט קל ומהיר או מקינטה. מסנן הקפה דק במיוחד ולכן מבטיח קפה איכותי. שימו לב להביא קפה טחון בטחינת פילטר.

כשאנחנו במהלך הטיול ננקוט בשיטה הקלאסית של בישול קפה שחור על כירה או גזיה. היתרון של כירה על פני גזיה זה שלא צריך לסחוב מיכל גז והיא מתקפלת ממש קטן.

הכלי בו נבשל – "פינג'אן", סיר או כוס נירוסטה מיוחדת לבישול. אגב  הפינג'אן האמיתי זה לא מה שאנחנו מכנים פינג'אן, זה למעשה הכוסות בהם שותים קפה. זה שמסתובב לו סובב זאת הכוס שעברה סביב המדורה. בהפסקת הקפה הבאה תוכלו לעשות חידון ולראות מי יודע.

אמצעי להבערה- תמיד תיקחו אתכם כמה אמצעים לכל מקרה. גפרורים, מצת ואבן אש.

על מה חשוב לשים דגש בבישול קפה בשטח?

פק"ל קפה – להכין את כל מה שקשור להכנת הקפה בפאוץ' מיוחד, כמו אריזת סנדלי שורש ריקה או פאוץ' שקנינו במיוחד ושהכל נכנס בו. ככה נהיה מאורגנים ויעילים.

גם בקפה בשטח חשוב להביא קפה מפולים איכותיים שאוהבים. עדיף שנטחנו על הבוקר ולאחסן אותם בצנצנת סגורה. או קופסא סגורה היטב לשמירת הטריות ושלא יתפזר בתרמיל.

לא לשרוף את הקפה- להוסיף את הקפה למים ברגע שמרמזים על התחלת רתיחה. לזכור לבחוש בהתמדה וברגע שמבעבע להוריד מהאש, שימו לב בשלב זה הקפה עולה ממש במהירות ויכול לגלוש אם לא הייתם ערניים. אם אתם אוהבים סוכר בקפה זה הזמן לשים. יש כאלה שאוהבים להחזיר לעוד כמה שניות על האש.

או שננקוט בגישה הצבאית – קפה בוץ. להרתיח מים, לשים את הקפה בכוס ולהוסיף את המים.

כשסיימנו – לוודא שהאש כבויה. לנקות את כלי הבישול והכוסות בכמה טיפות מים כדי שלא יתייבשו עם הגרגרים.

ערכת בישול תה

דומה מאוד לבישול קפה, לכן אין צורך בהכנות מיוחדות וכלים נוספים, אפשר להשתמש באותה ערכה, רק שבמקום קפה נכין עלים שטופים מהבית. או שקיק עם עלים מיובשים, ניתן לקנות שקיקים למילוי רב פעמי. יש גם כל מיני פטנטים להנחת עלים מיובשים בסיר מבלי שיתפזרו כמו בתמונה למטה. אני מבשלת בתוך כוס בישול של esbit וזה נכנס לי בתוך כוס הבישול ככה שלא תופס נפח.

המרכיבים לתה – אם כבר בישול תה בשטח, אני אוהבת לפתוח עיניים בזמן הטיול ולמצוא צמחים מקומיים שניתן להוסיף לתה. כמובן שצריך לוודא שזיהינו נכון ולא לקחנו משהו רעיל, אז תתחילו להתאמן.

מה ניתן לאסוף בארצנו? נענע, זעתר או יותר מדויק אזוב, כן שמעתם נכון זעתר זה חליטה משגעת כשהיא עשויה מעלים טריים, מומלץ לנסות את זה פעם בבית כדי לראות שאתם אוהבים כי הטעם חזק. מרווה, תימין.

אם עדיין אין לכם מיומנות ליקוט תביאו צמחים מהבית וממליצה לכם להביא קצת ג'ינג'ר ותפוח עץ זה גם יוצא מיוחד. ולמי שאין סבלנות שיביא תיון מוכן של ויסוצקי זה גם עובד.

לסיום, כל מטייל צריך לתת מקום של כבוד בציוד השטח שלו לערכת הקפה גם אם הוא מכין בה רק תה. בעיקר בימי חורף זה הפינוק של הטיול וטקס חברתי.

x
סייען נגישות
הגדלת גופן
הקטנת גופן
גופן קריא
גווני אפור
גווני מונוכרום
איפוס צבעים
הקטנת תצוגה
הגדלת תצוגה
איפוס תצוגה

אתר מונגש

אנו רואים חשיבות עליונה בהנגשת אתר האינטרנט שלנו לאנשים עם מוגבלויות, וכך לאפשר לכלל האוכלוסיה להשתמש באתרנו בקלות ובנוחות. באתר זה בוצעו מגוון פעולות להנגשת האתר, הכוללות בין השאר התקנת רכיב נגישות ייעודי.

הסדרי נגישות

בבניין המשרדים קיימים הסדרי נגישות לבעלי מוגבלויות: בבניין בו פועלת החברה, ישנם שירותים נגישים המיועדים למבקרים עם מוגבלויות בכל קומה. כמו כן, קיימות חניות מיוחדות לנכים המגיעים למשרד ברכב ובעלי תו נכה, והן מסומנות בהתאם בחניונים הסמוכים. בנוסף, ניתן להשתמש במעליות הנגישות בבניין, והכניסות למבקרים עם מוגבלויות רחבות ומותאמות. כדי להבטיח נגישות מיטבית, נעשה שימוש בשיפוע בכניסה לבניין, המיועד לבעלי מוגבלויות וכיסאות גלגלים. כמו כן, ניתן להיכנס לבניין ולמשרדים עם חיית שירות.

סייגי נגישות

למרות מאמצנו להנגיש את כלל הדפים באתר באופן מלא, יתכן ויתגלו חלקים באתר שאינם נגישים. במידה ואינם מסוגלים לגלוש באתר באופן אופטימלי, אנה צרו איתנו קשר

רכיב נגישות

באתר זה הותקן רכיב נגישות מתקדם, מבית all internet - בניית אתרים. רכיב זה מסייע בהנגשת האתר עבור אנשים בעלי מוגבלויות.